Accions

Proves orals en línia

De Campus Virtual URV - Ajuda

Propostes pel plantejament de proves orals en línia

Les propostes d’aquesta guia pretenen donar idees per plantejar eficientment proves orals per videoconferència i són complementàries a les indicacions facilitades a la guia per l’avaluació en línia (apartat 3, Prova oral per videoconferència).


Pdf4.png Propostes pel plantejament de proves orals en línia

Aquestes propostes es divideixen en 4 moments: abans, durant, després de finalitzar cadascuna de les proves i després de finalitzar-les totes.

Abans de la prova

  • Encara que sigui un examen sobre aspectes teòrics de la matèria, procureu evitar preguntes que requereixin la reproducció memorística de coneixements i optar, per exemple, pel plantejament d’un cas pràctic d’aplicació dels coneixements.
  • Disposeu d’un nombre elevat de supòsits pràctics diferents però de complexitat similar per poder plantejar-ne un de diferent a cada estudiant de manera aleatòria.
  • 'Indiqueu als estudiants les característiques de la prova (si se’ls plantejarà un cas pràctic i tindran un temps per preparar-lo, nombre de preguntes que hauran de respondre, necessitats tècniques, etc.) així com les instruccions que se seguiran per accedir a la sala de MS Teams (que estiguin preparats i disponibles al MS Teams a l’hora prevista, les sales on es desenvoluparà la prova, que no poden accedir a la sala fins que siguin convidats, etc.).
  • Si ho considereu adient, podeu crear una activitat a l’aula virtual (una consulta o un tria grup) en què cada estudiant pugui triar l’horari per realitzar la prova, identificant les diferents franges horàries.


Durant la prova

  • Sol·liciteu a l'estudiant que s'identifiqui en entrar a la sala per garantir-ne la identitat.
  • Tranquil·litzeu l’estudiant, si no està acostumat a aquest tipus de prova, la situació pot provocar un estrès afegit a la realització d'un examen convencional.
  • Plantegeu un cas pràctic aleatori a l’estudiant i, si escau, deixeu-li temps per preparar-lo (per exemple: 5 minuts).
  • Després doneu-li temps (per exemple: 5 minuts) perquè exposi la resolució del cas i contesti les preguntes que li formularem.
  • Pel que fa a les preguntes que plantegem a l’estudiant sobre el cas, us recomanem que n'aneu incrementant la complexitat, començant per una de senzilla perquè agafi confiança. Si l’estudiant no respon correctament una pregunta plantejada, en podeu fer una de més senzilla, però que hi estigui relacionada, abans de continuar incrementant el nivell de dificultat.
  • En el cas que permeteu que l'estudiant faci una exposició lliure, al final, si escau, haureu de fer-li preguntes per confirmar si ha assolit o no aquells ítems (conceptes, procediments, etc.) que tenim a la rúbrica o guia d’avaluació.

D’aquesta manera, al mateix temps que un estudiant està preparant el seu cas, un altre pot fer-nos l’exposició del seu.

  • Iniciem una reunió en cadascun dels canals creats i convidem l'estudiant a accedir a la reunió a l'hora acordada. MS Teams ens permet moure’ns entre reunions deixant una trucada “en espera” segons ens convingui. També podem donar instruccions pel xat de les diferents reunions en cas de necessitat, encara que no hi siguem.
  • Si només hi ha un docent durant la prova, caldrà enregistrar les videoconferències de les dues sales. Recordem que per defecte les gravacions dels canals de MS Teams estan ocultes als estudiants.


En finalitzar cadascuna de les proves

  • Apliqueu la rúbrica en la tasca de l’aula virtual, segons la prova realitzada per l’estudiant.


Després de finalitzar totes les proves

  • Tanqueu la visibilitat dels canals creats per fer les proves.
  • Si voleu publicar les notes de tots els estudiants alhora, podeu ocultar la tasca als estudiants i fer-los-la visible un cop els hàgiu qualificat tots.




Home (1).png