Accions

Menú usuari

De Campus Virtual URV - Ajuda

Què és?

El menú d'usuari conté diverses opcions de personalització del Campus Virtual a més dels enllaços directes a la missatgeria i al calendari.
Usuari01.png
Les opcions de les quals parlarem en aquest apartat que permeten la personalització de l'usuari són:

  • Perfil
  • Preferències
  • Idioma, per escollir l'dioma en què vols veure la interfície.
  • Canvi rol a... per simular un altre rol i fer proves.
  • Surt, per desconnectar-se de la plataforma.


El perfil d'usuari

El perfil d'usuari conté la informació que es mostra als participants del Campus Virtual. Aquest conté informació personal que podràs modificar editant el teu perfil.
Usuari02.png

Al següent vídeo mostrem com editar-ho:


Les preferències

Dintre de les opcions de l'apartat "Preferències" podem trobar l'accés directe a l'edició del perfil, accés al gestor de la clau d'accés, escollir la pàgina d'inici en accedir al Campus Virtual, l'elecció de l'idioma preferit, entre altres preferències relacionades amb els fòrums, el calendari, el banc de continguts, missatges i notificacions.


Pàgina inicial

En accedir al Campus Virtuals podràs navegar entre les pàgines "Planificació" i "les meves aules".
Per defecte els docents accediu directament a la plana "Les meves aules" però és una opció que es pot modificar a través de les preferències de la pàgina principal.


Usuari04.png


Preferències del fòrum i de les notificacions

Els següents vídeos mostren com es poden editar les preferències de les notificacions i els fòrums, ja que de vegades et poden arribar massa correus a la bústia i editant algunes preferències pots reduir-ne el nombre:


Preferències del calendari

Si vols, pots revisar les opcions de personalització del calendari, així podràs triar per exemple, quin és el primer dia que vols veure, entre d'altres.
Usuari06.png

Preferències del banc de continguts

Aquesta preferència et permet definir la visibilitat del contingut del banc de continguts per defecte. Per defecte és públic perquè la resta de docents de l'assignatura on elaboris continguts desats en aquest banc també els puguin veure i editar, però si ho vols pots canviar aquest paràmetre per poder treballar els continguts sense que la resta de docents de l'assignatura puguin veure el contingut i després deixar visible el recurs en concret.


Usuari05.png

Preferències dels missatges

Aquestes opcions estan relacionades amb la missatgeria del Campus Virtual. Pots trobar més opcions sobre aquest canal de comunicació síncron a la plana "Missatges".


Idioma

També pots escollir quin és el teu idioma preferit per veure el Campus Virtual. Això no vol dir que el contingut de les aules virtuals, missatges, etc. es tradueixin automàticament a l'idioma triat.


Canvi de rol d'usuari

Amb l'opció "Canvia rol a..." podràs simular l'accés que té un altre rol a una aula virtual, per exemple, el rol estudiant. Amb aquest canvi simularàs la vista que té l'estudiant de l'aula virtual. Podràs fer trameses d'activitats, respondre qüestionaris o comprovar restriccions d'accés en funció de la pertinença a grups.
Per millorar l'experiència, et recomanem que t'afegeixis el rol estudiant des de la llista de participants, ja que així apareixeràs al llistat de qualificacions, per exemple i podràs simular càlculs a les qualificacions o altres proves que vulguis fer d'una manera més verídica. Recorda a desassignar el rol un cop acabis de fer les proves en cas que et molesti o et pugui generar incidències.

Captura del menú d'usuari que indica l'opció "canvi de rol"


Com puc simular el rol estudiant a l'aula virtual?

Al següent vídeo et mostrem com fer el canvi de rol al d'estudiant, tot afegint el rol estudiant a la llista de participants per una experiència més verídica.

Home (1).png