Accions

Informes i seguiment

De Campus Virtual URV - Ajuda

Què són els informes i perquè ens permeten fer seguiment?

Els informes et permeten obtenir informació sobre la interacció dels usuaris amb l'aula, amb els recursos i les activitats de l'aula virtual, com per exemple, quins usuaris o quants han visualitzat un determinat recurs o han fet el lliurament d'una activitat, fins i tot quan va ser el darrer cop que van accedir a l'aula virtual.

Informes

Per fer-ho tens a la teva disposició diversos informes i eines. Els informes que proporciona el Campus Virtual són:

  • Actualitzar totes les dates de l'aula virtual: Tot i no ser un informe en si mateix, aquest et permet actualitzar totes les dates de disponibilitat, lliurament i venciment de les diverses activitats i recursos que tens a l'aula virtual des d'una mateixa plana. És una eina molt útil quan importes els continguts d'un curs al següent i has d'actualitzar les dates de lliurament de les tasques a realitzar ràpidament.


  • Registres: Els registres et mostren l'accés a les pàgines per parts dels alumnes, la data i hora en què accedeixen, l'adreça IP de la seva procedència, i les accions (veure, afegir, actualitzar, eliminar) que s'han d'ut a terme amb aquell recurs o activitat. Es pot optar per mostrar els registres a la pàgina o descarregar en format text, ODS o Excel.


  • Registres en directe: Mostra tots els registres de qualsevol participant a l'assignatura des de l'última hora. És a dir, recull la mateixa informació que l'informe de registres mostrant únicament els moviments recollits en els últims 60 minuts.


  • Informe d'activitat: Mostra el nombre de visualitzacions (clics) per a cada activitat i recurs, pot ser vista pels administradors, docents i/o estudiants. En aquest informe pots saber la quantitat de visualitzacions i la quantitat d'usuaris que han interaccionat amb aquest recurs o activitat, però no saber QUI ho ha fet.


  • Participació al curs: L'informe de participació al curs et permet saber quins estudiants han accedit a un recurs o activitat mitjançant un sistema de filtres. D'aquesta manera pots saber, per exemple, quins estudiants han fet l'enviament d'una tramesa a una tasca, o saber qui ha consultat un recurs determinat dins de l'aula virtual.
    La característica principal i molt útil de l'informe de participació és l'opció d'enviar un missatge a través de la missatgeria del Campus Virtual a tots els estudiants que no han completat una determinada acció per tal d'engrescar-los a fer-ho. També podem seleccionar als estudiants que si ho han fet/consultat i felicitar-los per la feina feta.


  • Compleció d'activitats: El seguiment de compleció dels participants d'un curs es pot consultar des d'aquest apartat com funcionen els informes de seguiment de compleció. Aquest informe només apareix si has configurat el seguiment de la compleció en alguna de les activitats o recursos de la teva aula virtual.


Com consultar els informes

Al vídeo següent et mostrem com accedir als informes.


Altres eines per fer seguiment

A l'aula virtual també disposes d'un llistat de participants, on podràs veure i consultar el darrer accés al curs d'aquests, així com l'enllaç a les qualificacions, on trobaràs un detall de les activitats avaluables que hagis proposat i a mesura que les vagis recollint i qualificant podràs fer un seguiment de les qualificacions obtingudes pels teus alumnes.

Consultar el darrer accésHome (1).png