Accions

Notificacions del Campus Virtual

De Campus Virtual URV - Ajuda

(dif.) ← Versió més antiga | Versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)


En aquesta pàgina trobaràs informació que et permetrà gestionar quina informació t'arriba del Campus Virtual per correu-e o d'altres canals, tant aquella que prové dels fòrums de les diverses aules virtuals en què participes, com altres notificacions pròpies de les diverses accions que es duen a terme dintre del Campus Virtual, com per exemple lliurar una tasca o contestar un qüestionari.

La subscripció dels fòrums


La subscripció a un fòrum implica que la persona subscrita al fòrum rebrà còpies per correu electrònic dels missatges escrits al fòrum.

Les aules virtuals tenen per defecte dos fòrums que són el tauler d'avisos i notícies i el fòrum de dubtes, però també poden haver-hi altres fòrums (socials, per a la resolució d'activitats de tipus debat, etc.). Un aspecte configurable dels fòrums és el tipus de subscripció.
Per exemple, el tauler d'avisos i notícies que té tota aula virtual és de subscripció obligatòria i per això, tots els usuaris rebran per correu-e tots els missatges escrits en aquest tauler. No obstant això, el fòrum de dubtes que també hi ha en tota aula virtual, és de subscripció inicial (o automàtica), amb la qual cosa tot usuari estarà inicialment subscrit a aquest fòrum, però cada usuari podrà cancel·lar la seva subscripció, i deixar així de rebre correus-e d'aquest fòrum.

Hi ha quatre modalitats de subscripció:

 • Subscripció voluntària. Els participants poden triar si s'hi subscriuen o no.
 • Subscripció obligatòria. Tothom hi està subscrit i no pot esborrar-se'n.
 • Subscripció inicial (o automàtica). D'entrada, tothom hi està subscrit, però hi ha la possibilitat d'esborrar-se'n quan es vulgui.
 • Subscripció inhabilitada. No s'hi permeten les subscripcions.


Amb això, hi haurà fòrums en què podràs triar si vols o no estar subscrits i d'altres que necessàriament ho hauràs d'estar.

Com gestiono les meves subscripcions

Ara que ja saps quin tipus de subscripcions pots trobar, en alguns casos podràs modificar la teva subscripció. Per saber si pots modificar la teva subscripció només cal que accedeixis al fòrum en qüestió.
A continuació et deixem algunes captures respecte al que et pots trobar en accedir al fòrum referent al tipus de subscripció:

 • Si es tracta d'un fòrum amb subscripció voluntària d'entrada no estàs subscrit al fòrum, però pots fer servir el botó "Subscriu-me al fòrum" per subscriure't a tots els fils i que t'arribin notificacions:

Subscripcio03.png


 • Si es tracta d'un fòrum amb subscripció obligatòria, no podràs cancel·lar la teva subscripció i veuràs el següent en accedir al fòrum:

Subscripcio02.png


 • Si es tracta d'un fòrum amb subscripció automàtica d'entrada estaràs subscrit a tot al fòrum, però podràs cancel·lar-ho en qualsevol moment amb el botó "Cancel·la la meva subscripció al fòrum" que veuràs en accedir al fòrum:

Subscripcio04.png
Fixa't que sempre que reps un correu-e d'un fòrum de Moodle, si aquest no és de subscripció obligatòria, al peu del missatge t'apareix també l'opció de cancel·lar la subscripció al fòrum. En clicar sobre l'enllaç aniràs directament a la plana de confirmació de l'acció al Campus Virtual.
Cancelarsubscripciomissatge.png


 • Si es tracta d'un fòrum amb subscripció inhabilitada els docents teniu igualment l'opció de subscriure-us al fòrum, però els estudiants no la teniu. Per tant, només els docents veureu aquesta possibilitat en accedir al fòrum:

Subscripcio05.png

Les meves preferències dels fòrums

Un cop saps el tipus de subscripció que té un fòrum, i has triat si vols o no estar subscrit en funció de les opcions possibles, també pots revisar les teves preferències pel que fa als fòrums:
Subscripcio07.png Preferencies forum.png

Les preferències del fòrum et permetran triar entre altres coses, com vols rebre els correu-e dels diversos fòrums als quals estàs subscrit.
A continuació et mostrem quines són les opcions:
Preferencies forum2.png


 1. Amb aquesta opció pots triar si (a) vols rebre un missatge de correu electrònic per cadascun dels missatges que es publiquin als fòrums en què estàs subscrit, (b) rebre un correu electrònic diari amb tots els missatges publicats als fòrums en què estàs subscrit o (c) rebre un correu electrònic diari només amb els assumptes de tots els missatges publicats als fòrums en què estàs subscrit (opció "assumptes").
 2. Aquesta opció et permet subscriure't (sempre que sigui possible) als fòrums un cop hagis participat, així si, per exemple, responen al teu fil t'arribarà una notificació per informar-te. Fixa't que per defecte està a , amb la qual cosa sempre que participis en fòrum, si aquest accepta subscripció, quedaràs subscrit al fòrum si no canvies aquesta opció.
 3. Aquesta opció et permet fer o no un seguiment dels fòrums, destacant-te amb una nota aquells que tenen missatges que encara no has vist.

Subscripcio08.png

Les meves preferències de notificacions

Per altra banda, a més dels missatges dels fòrums, el Campus Virtual genera altres notificacions (quan es lliura una tasca, quan es realitza un qüestionari, etc.)
Les preferències de notificació et permeten triar quines notificacions vols rebre i quines no i per quins canals vols rebre cadascuna. Els possibles canals són: per web (la campana que apareix a la part superior dreta quan estàs validat al Campus Virtual), per correu-e, per l'app URV i/o per l'App de Moodle. Al següent vídeo et mostrem com funciona:Home (1).png