Accions

Kit d'Accessibilitat Brickfield: diferència entre les revisions

De Campus Virtual URV - Ajuda

(Es crea la pàgina amb «=Què és el Kit d'Accessibilitat de Brickfield?= Moodle incorpora en la seva versió 3.11 la versió inicial del '''kit d’accessibilitat de Brickfield'''. El kit de Revisió de l’accessibilitat de Brickfield és una eina desenvolupada per Brickfield i integrada a Moodle que t’ajuda a comprovar l’accessibilitat de l’aula virtual. Cal tenir en compte que, en aquest context, quan diem que una aula és o no és accessible, no ens referim a si l’aula e...».)
 
(Pàgina blanquejada)
Etiqueta: Buidament
Línia 1: Línia 1:
=Què és el Kit d'Accessibilitat de Brickfield?=


Moodle incorpora en la seva versió 3.11 la versió inicial del '''kit d’accessibilitat de Brickfield'''.
El kit de Revisió de l’accessibilitat de Brickfield és una eina desenvolupada per Brickfield i integrada a Moodle que t’ajuda a comprovar l’accessibilitat de l’aula virtual.
Cal tenir en compte que, en aquest context, quan diem que una aula és o no és accessible, no ens referim a si l’aula està oberta o tancada als i les estudiants. Ens referim, al fet que les persones, incloses les persones amb alguna discapacitat, poden accedir a la informació que hi ha a l’aula virtual. Tant als recursos, com a les activitats i a les eines de comunicació.
Així doncs, l’'''accessibilitat''' fa referència a la capacitat de facilitar l’accés a la informació a qualsevol persona, amb independència de les seves capacitats o situació.
El kit de revisió de l’accessibilitat no és visible per als estudiants. Només hi té accés el professorat.
<br>
<br>
En aquest '''vídeo''' t'expliquem breument el funcionament del '''Kit d'Accessibilitat de Brickfield''' Integrat al Campus Virtual de la URV.
<br>
<br>
{{#evt:
service=youtube
|id=https://youtu.be/lZKQJxVwUV8
}}
<br>
<br>
=Com revisar l'accessibilitat d'una aula virtual?=
Per revisar l’accessibilitat d’una aula virtual,  has de seguir aquests passos:
1. Obre el menú d’accions fent clic a la icona de la '''rodeta d’engranatge'''.
2. Fes clic a l’opció '''Kit d'eines d'accessibilitat'''. La trobaràs a la part final del llistat.
[[Fitxer:Captura_Menu_Accions_Kit_Eines_Accessibilitat.PNG]]
Veuràs un missatge que t’informa que el curs encara no s’ha enviat per analitzar i et demana que confirmis que vols analitzar l’accessibilitat web de l’aula virtual.
[[Fitxer:Captura Missatge Aquest curs encara no s'ha enviat per a analitzar.PNG]]
3. Fes clic al botó “'''Envia per analitzar'''”.
Veuràs un missatge que t’informa que l’Aula Virtual s’ha enviat per analitzar, a partir de quina hora podria estar disponible l’anàlisi i et recomana que comprovis més tard si l’aula virtual s’ha analitzat.
[[Fitxer:Captura_Aula_Programada_Per_a_analisi_a_les.PNG]]
L’anàlisi de l'accessibilitat de l'aula virtual  pot trigar més o menys temps en funció de la quantitat de recursos i activitats que hi hagi a l’aula o la qualitat de la connexió a internet.
4. '''Comprovar''' si l’aula ja s’ha analitzat.
Per comprovar si l’aula ja s’ha analitzat i poder accedir als informes d’accessibilitat has de tornar a clicar al menú d'accions, que s’identifica amb la icona d’una rodeta d’engranatge, i clicar l’opció '''kit d’accessibilitat'''. Tal com es mostra a la primera imatge d'aquesta documentació.
<br>
=Quins informes d'accessibilitat pots trobar?=
Trobaràs diferents tipus d’informe amb les barreres d’accessibilitat que s’hagin detectat.
*Llista d'errors.
* Anàlisi d'activitat.
* Tipus de contingut.
* Informe resum.
[[Fitxer:Captura_Brickfield_Tipus_Informes.PNG]]
*'''Llista d’errors.''' Taula amb una llista detallada dels errors detectats. S’informa de l’activitat o recursos en els quals hi ha un error, una descripció de l’error, la línia de codi HTML en la que hi ha l’error, i un enllaç directe per tal d’editar l’activitat o recurs i poder resoldre l’error. Un cop corregit l’error, el sistema tornarà a analitzar l’aula virtual i actualitzarà les dades de l’informe.
[[Fitxer:Captura Llistat errors.PNG]]
*'''Anàlisis d’activitat'''. Gràfic de barres amb els valors absoluts dels recursos i activitats que presenten errors d’accessibilitat i els que no tenen errors.
[[Fitxer:Captura Resultats per Activitat.PNG]]
*'''Tipus de contingut'''. Gràfic d'anells que mostra la freqüència i percentatge de cada tipus d’error.
[[Fitxer:Captura Resultats per Tipus de Contingut.PNG]]
*'''Informe resum'''. Facilita un resum de l’informe, amb els diferents tipus d’errors organitzats per categories. Mostra el total d’activitats disponibles a l’aula, quantes han passat el control de l'accessibilitat i quantes no l’han superat.
També et permet descarregar l’informe en format PDF. Aquest informe també el pots descarregar des del bloc de revisió de l’accessibilitat.
[[Fitxer:Captura Resultats per Informe Resum.PNG]]
<br>
=Quins tipus d'errors d'accessibilitat pots trobar?=
Els tipus d’errors poden ser:
*Imatges.
*Estructura (disposició, encapçalaments).
*Enllaços.
*Recursos multimèdia.
*Taules.
*Text.
Pot ser que el primer cop que comprovis els errors d’accessibilitat d'una aula virtual et mostri molts errors. No t'espantis. Alguns d’aquests errors són fàcils de corregir.
Cada cop que corregeixes un d’aquests errors, o quan crees una nova activitat o recurs, l’informe d’accessibilitat s’actualitza automàticament al cap d’un temps.
Si quan crees noves activitats i recursos a l’aula virtual segueixes les [https://moodle.urv.cat/wiki/Accessibilitat pautes per a crear continguts digitals accessibles amb Moodle], l’aula virtual serà molt més accessible de bon principi.
=El Bloc de revisió de l'accessibilitat=
El [https://moodle.urv.cat/wiki/Bloc_de_revisi%C3%B3_de_l%E2%80%99accessibilitat#Qu.C3.A8_.C3.A9s_el_Bloc_de_revisi.C3.B3_de_l.27accessibilitat.3F bloc de revisió de l'accessibilitat] et permet tenir sempre visible a l’aula virtual el kit de revisió de l'accessibilitat de Brickfield.
<br>
=Com pots solucionar algunes de les barreres d'accessibilitat que detecta Brickfield?=
Hem fet un recull d'algunes de les '''barreres d'accessibilitat''' que detecta el Kit d'Accessibilitat de Brickfield a les aules virtuals i com '''solucionar-les'''.
Si trobes alguna barrera d'accessibilitat, que no està contemplada en aquesta pàgina d’ajuda, i necessites suport per solucionar-la, pots escriure un '''correu''' a suport.campusvirtual@urv.cat.
En l'enllaç següent pots accedir al recull de barreres d'accessibilitat i solucions.
*[[Brickfield_Solucions|Com solucionar algunes de les barreres d'accessibilitat que detecta Brickfield?]]
<br>
=Més informació sobre accessibilitat digital al Campus Virtual=
Si t'interessa saber més sobre com pots millorar l'accessibilitat digital de les activitats i recursos que crees al Campus virtual, consulta l'enllaç següent:
[[Accessibilitat|Més informació sobre accessibilitat digital al Campus Virtual.]]
Si ho vols, també pots escriure un correu a accessibilitat.digital@urv.cat i podem valorar amb tu les teves necessitats i buscar junts la millor solució possible.
<br>
<br>
 
<center>[[File:home (1).png|100px||link=Principalpage]]
</center>
 
<br>

Revisió del 13:46, 17 jul 2023